lauantai 30. huhtikuuta 2022

voi konsuleita vallannoppasilla

Helsingin Sanomien Turkua koskevassa uutistekstissä oli kirjoitus Turun Kakskerran saaressa Brinkhallin kartanon mailla sijaitsevasta Venäjän (ent. Neuvostoliiton) Turun konsulaatin virkistysmajasta. Jutussa mainittiin majalle vievällä tiellä oleva vahva, koristeltu rautaportti, mutta todellisuudessa se on parhaat päivänsä nähnyt valkoiseksi maalattu puuveräjä. Kirjoituksessa kerrottiin myös lukuisista kieltotauluista, joita portista mentyä on tasan yksi ilmoittamassa yksityisalueesta. Nämä tarkennuksina juttuun. Ylinnä kuva "vahvasta rautaportista", jota kautta kuljetaan alueen muihinkin merenrantamökkeihin.

Kannanottona Ukrainan-sotaan Turun kaupunki haluaa poistaa Venäjän konsulaatille myöntämänsä etuudet, kuten veronmaksajien varoilla toteutetun mökkeilyn. Vuodesta 1974 kuvan mökki on ollut Venäjän Turun-pääkonsulaatin yksityiskäytössä  Suomen ja Neuvostoliiton välisen Leningradin ja Turun pääkonsulaatteja koskevan valtiosopimuksen nojalla. Ulkoministeriön kiinteistöosasto yrittää  selvittää mahdollisuutta irtautua laillisesti mökkisopimuksesta.

Kaupunki on maksanut konsulaatin hallinnassa olevasta 7000 neliön alueesta Brinkhallin kartanolle vuosivuokraa, joka nykyisin on 10 000 euroa.  Mökki lakanoineen on saatu lahjaksi edesmenneeltä rakennusurakoitsija Armas Puolimatkalta.

Mökkitien varrella on idyllinen, aikansa palvellut uimahuone.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti