keskiviikko 17. elokuuta 2022

turku järjestyksen kourissa

Turku ei ole varsinainen puutalokaupunki, mutta täällä on hienoja puutaloja ja kokonainen puutalokaupunginosa. Talojen yhteydessä on pittoreskejä pihoja ja rakennusten ympärillä autoliikennettä hillitseviä mukulakivikatuja. 

Turussakin podetaan tyhjänpaikan kammoa, mistä seuraa vanhan purkamista ja liian tiivistä uudis- ja täydennysrakentamista. 

Alun kymmenettä vuotta Turussa asuessani on ahdas kaupunkikeskusta ollut vuosia järjettömän järjestyksen kourissa toriparkin, kadunrakennustöiden ja muun rakentamisen takia, eikä sen aiheuttamalle liikennehelvetille loppua näy. 

VR:n ratapihalle on suunnitteilla elämyskeskus ja junaliikenne päärautatieasemalle päättyy näillä näkymin vuonna 2029 matkakeskuksen valmistuttua. Linja-autoaseman laiturialue täytettänee asuintaloilla. Nykyiset asemarakennukset ovat suojeltuja, mutta enpä ihmettelisi niiden katoamista kaupunkikuvasta. 

Kuvissa alinna ovat vanhat raitiovaunuhallit, jotka on tarkoitus säilyttää. Kaupungissa kiistellään ratikkaliikenteen mahdollisesta palauttamisesta. Manselaisia huonompia ei varmaan haluta olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti